Scholen

Basisscholen

Gratis lesmateriaal
Bonisa heeft in samenwerking met Pabostudenten van Driestar Educatief in Gouda lesmateriaal ontwikkeld. Ga naar www.chinaindeles.nl om de lessen te kunnen bekijken en downloaden. De lessen zijn gratis.

Actie
Actie voeren kan als school, een aantal groepen samen of een enkele groep. Wij hebben projecten die voor jonge kinderen erg aansprekend zijn. De kinderen kunnen voor een concreet projectdoel geld ophalen. Bijvoorbeeld het project kinderbijbels, Bijbels in verschillende stamtalen of het geitenproject. Bij het geitenproject kunnen er ook oorkondes uitgereikt worden als kinderen een geit bij elkaar hebben gespaard. Oorkonde geitenproject

Er zijn spaarkaarten beschikbaar waar kinderen gemakkelijk geld mee kunnen ophalen bij familie en wellicht hun buren. Ook hebben wij spaarpotjes die de kinderen kunnen gebruiken. Spaarkaart bonisa en Spaarhuisje bonisa.

Leskist
Een leskist lenen? Dat kan voor € 50,- of in ruil voor een actie. Stuur een mail naar voorlichting@bonisa.nl

Voorlichting
Onze voorlichters komen graag presentaties geven, afgestemd op de leeftijd van de kinderen. We kunnen niet vroeg genoeg beginnen om bij de kinderen liefde tot het werk in Gods Koninkrijk te kweken. Onze voorlichter heeft zelf in Azië gewoond en geeft graag een klein lesje Mandarijn.

Spreekbeurten
Regelmatig krijgen wij vragen van kinderen om materialen voor een spreekbeurt. Leuk als leerlingen een spreekbeurt over Bonisa houden; daar zijn wij erg blij mee! Geef je naam, adres, groep en naam van je school op tijd aan ons door, dan kunnen wij je informatie toesturen.

Neem contact op en stuur een mail naar voorlichting@bonisa.nl

Middelbaar- en Beroepsonderwijs


Actie
Eerder hebben eindexamenkandidaten, een bepaalde sector binnen school, enkele leerjaren of hele scholen geld opgehaald voor een of meerdere concrete projecten van Bonisa die aansluiting vinden bij de jongeren. Dit was ook weleens gekoppeld aan een reis, georganiseerd door Bonisa. Zo konden enkele leerlingen kennismaken met ons werk in Azië en werkers ontmoeten.

Voorlichting
Uiteraard komen wij graag op school vertellen over ons werk. Wij vinden het mooi en belangrijk om bij jongeren de zielennood van de medemens ver weg onder de aandacht te brengen, liefde tot het werk aan te wakkeren en de betrokkenheid daarop te vergroten. Ook vinden wij het belangrijk om jongeren na te laten denken over de vervolgde kerk.

Gastlessen Engels
Onze voorlichter is gediplomeerd docente Engels en heeft ook lesgegeven in Azië. Zij vertelt heel graag in het Engels over het werk van Bonisa. Dit is mooi in het kader van TTO of voor bij het vak Engels.

Neem contact met ons op en stuur een mail naar voorlichting@bonisa.nl

Vraag het gratis Bonisa magazine aan

Steun de christenen in Azië