Noodhulp voor Myanmar

Huizen in puin, ingestorte ziekenhuizen, gewonden die op straat moeten worden verzorgd; de beelden vanuit Myanmar zijn dramatisch. Ook veel kerkgebouwen zijn zwaar beschadigd of volledig ingestort.

 
Myanmar kampt met een ramp van enorme omvang. De aardbeving van 28 maart heeft zeker 2000 mensen het leven heeft gekost en de kans is groot dat het aantal verder oploopt. En dat alles komt bovenop een land dat al verscheurd is door een burgeroorlog. De noodhulp komt moeizaam op gang. De militaire junta in Myanmar wil alle touwtjes strak in handen wil houden.

Myanmar (of Birma) is een land in Zuidoost-Azië. Door voortdurende aanvallen van het militaire bewind op de oppositie en bombardementen op etnische minderheden zijn naar schatting 500.000 burgers, waaronder veel kinderen, op de vlucht. Tienduizenden vluchtelingen hebben het land verlaten en zitten nu net over de grens in Thailand. “De situatie is intens”, laat predikant Moses (schuilnaam) weten. Hij zet zich met vrijwilligers in om de vluchtelingen te helpen.

Veel uit Myanmar gevluchte gezinnen verblijven op een vuilnisbelt. Zij mogen geen werk zoeken en moeten rondkomen met het geld dat ze verdienen met afval sorteren. Bonisa ondersteunt deze vluchtelingen door middel van voedselpakketten, medische hulp en pastorale zorg.

En nu komen daar dus de gevolgen van de aardbeving bij. Bonisa komt in actie met noodhulp voor Myanmar. Gebed en geld zijn hard nodig. Uw steun is hard nodig.

Help mee: bid en doneer. 

 

Help mee

Bonisa komt in actie met noodhulp voor Myanmar. Gebed en geld zijn hard nodig!

 

Gratis Bm, Bonisa magazine

Meditatie, actuele berichten en lopende projecten.