Noodkreet vanaf de vuilnisbelt

Aan de grens met Myanmar wonen Birmese vluchtelingen tussen het stinkende afval. Voor de mensen is het elke dag opnieuw overleven. In het vuilnis zoeken ze naar bruikbare materialen en voorwerpen om te kunnen verkopen. Met het geld dat zij verdienen kunnen zij vandaag hun maag vullen. Morgen begint de strijd om het bestaan van voren af aan.

Evangelisatie
In het maartnummer van Bonisa magazine schreven wij over twee predikanten die kinderen van de vuilnisbelt hebben opgenomen in hun gezinnen. Wekelijks bezoeken zij met hun vrouwen de vluchtelingen in hun provisorische hutjes om hen uit de Bijbel te vertellen. Ze zijn bewogen met hun zielenheil.

Noodkreet
Vorige week ontvingen wij een noodkreet van ds. Shine Lin. Het coronavirus maakt dat mensen niet meer naar de stad mogen. Daarom kunnen de vluchtelingen geen bruikbaar afval meer verkopen. Vandaag niet werken = vandaag niet eten. Bovendien zijn de mensen door ondervoeding kwetsbaar en slaat het coronavirus extra hevig onder hen toe.

Noodpakketten
De predikanten en gemeenteleden willen aan gezinnen voedsel, schoon water, handgel en medicijnen uitdelen. Ds. Shine Lin vraagt vooral om ons gebed. Hij schrijft: ‘Mijn hart breekt bij het zien van de mensen. Alstublieft, bid voor ons!’

Helpt u mee voor noodpakketten?

Dagelijkse uitgifte water, voedsel en medicijnen: € 5,- p.p.

Doneer veilig en online

Gratis Bm, Bonisa magazine

Meditatie, actuele berichten en lopende projecten.